![]() | #1 | ||
![]() Цитата:
За лекциите никога не съм имал съмнение, че това което се опитах да направя е правилно.Учението не трябва да се дава на неподготвените, но как ще отсеем кои са те, ако сме заключени в себе си и не говорим с никой или с 2-3 човека?Аз не се смятам за човек който преподава учението по-скоро се опитах да осветя и намеря вече подготвени хора, с който имам сходно съзнание.А аз определено намерих осъзнати хора в това лошо място, това са хора търсещи и искренни,които имаха не по-малко знание от мене, които имаха нужда да разберат, че не са сами в учението, които имат нужда да видят ,че и други хора го следват и се опитват да прилагат в живота.Ето такива хора смятам трябва да се търсят навсякъде дори и със цената на грешките.Разбирам, че учението трябва да се пази, от хора, които са неподготвени, но смятам, че трябва да се правят добре балансирани рискове в това отношение за да не изпуснем да разгорим доброто, в хората.Тези лецкии за тяхното провеждане, лично съм искал разрешение от учителката Joleen за тематиката и я информирах лично за резултатите, така, че рискът наистина беше добре координиран.Нека не забравяме, сега условията са променени,за разлика от годините в които е издадена Агни Йога и средствата за комуникация не случайно са повече, за да достига учението до повече хора, и затова трябва те да се търсят и да се намират начини за нашето всеобщо обединение. Що се отнася до работата, съм съгласен нормално е да се работи сред хора за да се научат новите уроци на кармата или да се изплати.Но когато човек знае, че има работа, която би помогнала още повече на хората,и да стой на старата си работа където е 1000 пъти по-малко полезен това е найстина мъчително.Аз не се привличам от мисълта да бъда отшелник, по скоро смятам, че трябва да има зареждащи периоди(30-40дни), когато човек се откъсва от света за да се зареди и пречисти, за да може след това да отдава от себе си с тройно по-голяма сила.В този смисъл беше и предишния ми постинг за планината. Замислете се обаче, колко работи от живота могат да бъдат творени с мисъл, след като в надземния свят всичко става с помоща на мисълта, няма ли да е най-добре да се научим още тук на земята да работим с 80% мисъл и с най-много 20% физическо тяло.Това ще улесни живота на всички хора невероятно много, ще изчезне глада, жаждата,ще изчезне необходимостта от петрол,телефони,автомобили,ще изчезнат болестите при добрите хора, това трябва да е нашата главна цел практическото използване на мисълта за добро чрез наставничеството на Агни Йога. А обединените със мисъл дузина хора могат да работят и творят невъобразимо по-добре и по-полезно от милиони хора които използват най-вече физическите средства.Ето затова защото знам, че всичко е възможно с помоща на мисълта затова се чувствам като затворник на материалното понякога.Мечтите ми разкриват, красотата на мислетворчеството и когато сравнявам света на мечтите с физическия тогава успявам да видя колко неща мога да се подобрят и тогава се чувствам най-задушен от ежедневието. | |||
![]() |
|